Tuesday, March 24, 2009

Terasa Jauh

Tak tertunai olehku hak2 yang begitu banyak..ya,betul kak 'Aliyyah,sangat2 betul=(

Dah lama tak jumpa Dia waktu malam,ada hijab menghalang..tapi takkan putus asa,insya-Allah..

Rindu sangat dengan surau,walaupun dah pergi..rasa nak tinggal dekat sana je,nak dengar suara imam solat berjemaah,nak dengar akhawat recite quran..rindu sangat..

Semalam pergi surau alone,best sangat dapat dengar suara orang solat jemaah,suara imam recite surah..

Memang betul dekat bilikpun boleh je perform congregation prayer but then something is different,something is missing that I just can't figure it out,dekat surau lagi nikmat macam dekat KMS and SAKTI...rindu sangat,baca quran then buat tilawah sama2 dengan akhawat yang disayangi,dengar usrah junior yang sangat2 menyentuh hati,especially when it comes to Husna,memang mantap..

Tidur surau sama2,beli nasi lemak then sahur sama2,buka puasa gabung meja as if ramailah sangat but actually memang ramaipun,then sama2 envy bila time nak hulur duit as sume compete nak bagi duit,tapi selalunya Fai sangat cepat=)..

Merajuk,terasa juga tapi terasa manisnya ukhwah tu bilamana yang seorang datang menasihat,yang seorang concern,yang seorang sangat memahami dan sanggup tolerate,senang cerita sume sangat berlapang dada..

Setiap satunya ada unique value yang tak dapat dijual beli apatah lagi nak ditukar ganti,payah nak cari dalam dunia ni..

Kita suma berjumpa dan berkenalan,semakin erat bermula di rumah-Nya..moga ukhwah ini terus mekar dan berbunga sehingga ke syurga-Nya..terima kasih kerana bergelar sahabat tersayang,sangat rindu kamu,duhai serikandi..moga Allah merahmati kamu semua dan moga dipermudahkan jihad menuntut ilmu di sana,amiin..

2 comments:

fairuzsallehuddin said...

Alina,jgn lah terasa jauh.kita sedih sangat.rindu sgt kat akhwat kat KMS.kat mana pon xkan sama.xkan!InsyaAllah berpisah kerana Allah, wahai hati, jgnlah resah:(

natasha said...

:`)