Wednesday, July 29, 2009

Cinta Palestinkah Aku?

Dah abis pun 1st year,kat rumah banyak masa terluang.Baca kat paper rejim Zionis bom Masjid At-Taqwa kat Palestin..

Israel still determine untuk menjadikan Iran sbg sasaran utama peluru berpandunya due to ketegasan Iran untuk meneruskan nuclear development kat negaranya sendiri..

Amerika plak menegaskan akan memastikan Israel menjadi negara yang mempunyai senjata nuklear terkuat di dunia..

Though Amerika menggesa Israel untuk menghentikan pembinaan penempatan di Palestin,Israel take no actions in quitting the construction..

Sakit hati dengan Zionis..

Tapi,agak2 nak tak kalau kena wajibkan berjihad dekat Palestin?

Aku??

Aku tidak sehebat orang lain,yang bila ditanya tidak teragak2 menjawab ,ya!

Ya Allah,selemah ini imanku..Macam mana nak fastabiqul khairat dengan akhawat yang lain?=(

Malu dengan Al-Khansa’ yang menangis bile puteranya yang keempat syahid,menangis bukan kerana sedih tetapi kerana tiada lagi anak lelaki yang boleh dihantar pergi berjihad fisabilillah!Bayangkan keempat2 puteranya dihantar pergi berjihad dan kesemuanya syahid!Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar!

Peristiwa ini berlaku pada zaman Al-Faruq,pada waktu tu Umar Al Khattab menyeru Muslimin berjihad melawan Parsi pada 14 Hijrah.Bergetar jiwa,betapa kerdilnya diri kalau nak banding dengan putera2 Al-Khansa’=((

Allah dah kata dalam firman dia,al-Isra’ ayat 4:

“Dan Kami menyatakan kepada Bani Israel dalam Kitab itu:Sesungguhya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) 2 kali dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau”

Kerosakan pertama:di bumi Yathrib (Madinah al-Munawarah) yang mana kalau kita ingat balik,Yahudi nilah yang menjadi batu api di sebalik pertelingkahan antara ‘Aus dan Khazraj.Mereka suka menindas dan melaga2kn bangsa2 lain.And they proud to kill Nabi dan Rasul to the extent they disapprove our Prophet,Muhammad SAW as the last prophet.

And then Allah kata lagi dalam al-Isra’ ayat 5:

“Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang pertama dari dua (kederhakaan) itu,Kami datangkan kepada kamu hamba2 Kami yang kuat gagah dan amat ganas serangannya lalu mereka menjelajah ke segala ceruk rantau (membunuh dan membinasakn kamu) dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku”

Allah SWT Maha Adil.Diutuskannya Rasulullah SAW nabi akhir zaman bukan drpd kaum Yahudi tapi kaum Arab.Rasulullah SAW dah banyak kali bagi peluang pada mereka tapi mereka degil,sombong,bongkak.Bahkan,macam2 cara dibuat nak bunuh nabi.And they end up kena usir dari Khaybar masa bulan Muharam tahun ke-7 Hijrah.From that moment on,mana saja diaorang pergi,orang benci pada mereka sebab diaorang ni tak henti2 buat kerosakan.

Bukan tu je,Yahudi nih tak pandai berterima kasih.Diaorang dengan hinanya pernah diberi ihsan bersyarat masa pemerintahan Islam dulu.And masa kuasa Kristian nak bunuh mereka beramai2 dekat Andalusia tahun 1942,Kerajaan Islam Turki Uthmaniyyah lah yang beri perlindungan under kuasa Islam.

Balasannya??

Diaorang hancurkan Islam dari dalam sampai runtuh khalifah Islam yang menguasai 2/3 dunia pada 1924!

Sampai sekarang Palestin bermandi darah.Menganggap bangsa lain lebih hina drpd binatang.Itulah pegangan Zionis.

Ape yang kita buat untuk menentang Zionis??

Allah berfirman:

“Sekali2 Yahudi dan Nasrani itu tidak akan reda selagi kamu tidak mengikuti agama (cara hidup) mereka” [al-Baqarah:120]

Allah dah tunjuk dah cara nak menentang Yahudi nih ialah mengamalkan sepenuhnya cara hidup bersyariat.Sebabnya jelas,diaorang nih benci mereka yang tak mengikut cara hidup diaorang.Thats why lah.

Plus,ulama kontemporari had said that kerosakan kedua yang dilakukan Yahudi ialah kerosakan pada zaman ini!

Firman Allah SWT:

“Kemudian,Kami kembalikan kepada kamu (Yahudi) kekuasaan untuk mengalahkan mereka,dan Kami perpanjangkan kepada kamu dengan benyaknya harta kekayaan dan anak pinak,serta Kami jadikan kamu kaum yang lebih ramai pasukannya” [al-Isra’:6]

Terbukti,memang Yahudi sangat kaya sekarang nih.Dengan suntikan dana sebanyak 10-15 juta US setiap hari,yang sebahagiannya hasil pelaburan berbilion2 oleh negara2 Arab di Amerika yang kononnya Polis Dunia (as they say),menguatkan lagi firman-Nya bahawa semua itu digunakan untuk menghancurkan Islam.

Apa yang kita nak jawab bila ditanya di Mahsyar nanti,if satu apa pun kta tak contribute to Palestinians out there yang suffer from Isrelis?Na’uzubillah,kita tak nak jadi saudara seakidah yang hanya berpeluk tubuh,contribute nothing.

Kan saudara seakidah tuh macam satu tubuh.Bahagian tubuh yang lain pun akan merasa sakitnya bila one particular part of the body sakit.Marilah kita sama2 mendoakaan kesejahteraan saudara2 kta yang berada di Palestin,juga para syuhada’ yang syahid mempertahankan Baitulmaqdis dan tanahair mereka.Al-Fatihah buat mereka.

Sumber:Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul,Fatimah Syarha

2 comments:

fairuzsallehuddin said...

Fatimah Syarha keluarkan buku baru?Alina,thanks for the post!After ni kena kuatkan lagi hati u8tk boikot produk YahudiYokkk!

zikrilhakiim said...

yup,huhu i bought it at pesta buku=))btol3,boikot3 dgn ape?dgn msuk ke dlm islam scara kaaffah!=)